Multioriginal kao poticaj novim vizualnim istraživanjima

Multioriginal kao poticaj novim vizualnim istraživanjima / Darovana djela 2. međunarodnog trijenala grafike Livno

25. 2. - 6. 4. 2021.

U četvrtak,  25. veljače 2021. godine u Franjevačkom muzeju i galeriji Široki Brijeg  gostovat će  2.  međunarodni trijenale grafike  Livno.  Nastavak je to uspješne suradnje između dva franjevačka muzeja u cilju promocije i populariziranja grafičke  produkcije i nove grafičke smotre u Bosni i Hercegovini koja je važan iskorak u kontekstu suvremene likovne scene. Na izložbi  Multioriginal kao poticaj novim vizualnim istraživanjima u Širokobriješkoj galeriji bit će predstavljena djela koja su umjetnici iz 30 zemalja svijeta darovali FMGG-Livno za međunarodnu grafičku zbirku.

Usprkos pandemiji koronavirusa u Livnu su prošle godine izlagala 73 umjetnika iz 34 zemlje svijeta.

Pristigli radovi na 2. međunarodni trijenale grafike Livno svjedoče kako se propitkivanjem tradicionalnog medija još uvijek mogu donijeti vitalna promišljanja, a istovremeno kako on u kombinaciji sa suvremenim medijem  može biti vrlo poticajan u novim vizualnim istraživanjima što pridonosi uvijek aktivnom, plodonosnom i inspirativnom stvaralačkom ozračju.

Međunarodni trijenale grafike Livno je pozitivna kulturno-umjetnička inicijativa koju je 2017. godine pokrenuo Franjevački muzej i galerija Gorica-Livno, kako bi uspostavio platformu koja će promovirati vrijedno grafičko nasljeđe i domaću aktualnu grafičku produkciju u zemlji i svijetu. Ovim projektom je poboljšana međunarodna kulturna suradnja i ostvarena promocija bosanskohercegovačke umjetnosti u međunarodnim krugovima.

Otvorenje izložbe je u četvrtak, 25. 2. 2021. u 19 sati  a posjetitelji mogu izložbu pogledati do 6. 4. 2021.